5de en 6de leerjaar

MEER DURVEN EN GROEIEN IN ZELFVERTROUWEN


Omschrijving & inhoud


Het hebben van zelfvertrouwen, durf en assertiviteit zijn geen eigenschappen waarmee je geboren wordt. Ze vormen een deel van je ontwikkeling en dit groeiproces is niet altijd evident.

 

Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je hebt in wie je bent en wat je kan. Jezelf aanvaarden en oké vinden draagt bij tot een goed gevoel van eigenwaarde en het geloof dat je de taken en uitdagingen in het leven aankunt. Iemand met zelfvertrouwen heeft een positief zelfbeeld, gelooft in zichzelf en is zelfzeker. Je durft voor jezelf op te komen, bent weerbaar en assertief.

 

Het niet geloven in jezelf en in je eigen kunnen zorgt ervoor dat je niet goed in je vel zit en geen nieuwe uitdagingen durft aan te gaan. Door een laag zelfbeeld worden eigen kwaliteiten en krachten niet meer gezien. Vaak schuilen er angsten en negatieve overtuigingen onder zoals: 'Ik ben niet goed genoeg, ik ga het niet goed doen, ik kan het niet, anderen zijn beter dan mij, ... '. HET VERHAAL VAN DE GORILLA


Net zoals het proces van de gorilla, kunnen we oefenen en groeien in het hebben van meer zelfvertrouwen en durf. De zelfzekere gorilla die nu steviger in zijn schoenen staat, leerde hieraan stapsgewijs werken. Doordat de gorilla besefte dat het verstoppen achter een boom hem niet vooruit hielp, kreeg hij zicht op zijn onzekerheden en de invloed ervan. Hierdoor durfde hij al een stapje vooruit te zetten en verstopte hij zich niet meer achter de boom. Eens hij voor de boom kwam te staan, werd hij zich bewust van hoe benauwd (eenzaam, onveilig) het daar wel niet was achter die boom. Hij voelde al een eerste verschil.

 

Door deze bewustwording en nieuwe inzichten wou de gorilla het anders doen! Hij wou niet meer dat schuchter gorillaatje zijn die zich verstopte maar een zelfzekere gorilla die in zichzelf gelooft en durft op te komen voor zichzelf. Hij voelde een tweede verschil. De gorilla oefende en oefende... Hij ontdekte zijn krachten en leerde positief denken!

De gorilla wist dat hij bijzonder was en vertrouwde steeds meer op zichzelf. Hij ontwikkelde meer durf en zelfvertrouwen, en liet zichzelf horen en zien!


In de workshop ‘Meer durven en Groeien in zelfvertrouwen’ streven we naar een gelijklopend proces als bij de gorilla. Stapsgewijs werken we naar het vergroten van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van meer durf. Hierbij gaan we aan de slag met onze gedachten, gevoelens en ons gedrag. Dit doen we op een interactieve en ervaringsgerichte manier. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan ieders individueel proces.     WE GAAN OEFENEN OP

-

Zelfkennis & zelfreflectie

Positiever zelfbeeld

Stevig staan en lichaamshouding

Leren ontspannen

Opkomen voor zichzelf

Geloven in zichzelf en in eigen kwaliteiten

Grenzen stellen & verleggen

Herkennen van eigen gevoelens en behoeften

Omgaan met eigen gevoelens en behoeften

Positief denken & helpende gedachten

Innerlijke kracht

Omgaan met anderen & sociale situaties

Oplossingen bedenken
Ontwikkelen van nieuwe vaardigheden

Praktisch

DATA


Nog onbekend

~

Telkens van 13u tot 17u

LOCATIE

Tielt


AANTAL DEELNEMERS

Maximum 8 (minimum 4)


PRIJS

280 euro

Tussenkomst van de meeste mutualiteiten is mogelijk
(afhankelijk van de mutualiteit wordt er tussen €40 en €140 terugbetaald)


Inbegrepen:

Werkbundel
Benodigdheden

Water & 4-uurtje


INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN

katrijnenleen@gmail.com

Katrijn De Smet – 0499 38 39 26

Leen Maveau – 0498 24 09 26Deze workshop kan ook op aanvraag georganiseerd worden.